Категорија:
Активности - Вести
Објављено:
17. јула 2020.
SINISA MALI, CEN BO

Министар Мали и амбасадорка Кине Чен Бо разговарали о инфраструктурним пројектима

Министар финансија Синиша Мали састао се данас са амбасадорком НР Кине у Србији Чен Бо, са којом је разговарао о заједничким инфраструктурним пројектима две земље, као и о плановима за будућу сарадњу.

Министар Мали се најпре захвалио амбасадорки на помоћи и подршци коју је НР Кина пружила Републици Србији од почетка пандемије коронавируса, и истакао да се прави пријатељи управо виде у таквим, најтежим тренуцима за неку земљу.

Саговорници су се сагласили да је досадашња сарадња Србије и Кине била веома успешна и интензивна, поготово када је реч о сарадњи са кинеским компанијама које су ангажоване на извођењу радова на инфраструктурним пројектима у нашој земљи и кинеском Export-Import  банком, са којом су закључени кредитни аранжмани за неколико важних инфраструктурних пројеката.

Међу њима су пројекти изградње моста Земун – Борча са приступним саобраћајницама, деоница ауто-пута Обреновац – Љиг, деоница ауто-пута Сурчин – Обреновац, прва фаза пакет пројекта ТЕ Костолац –Б. Када је реч о пројектима који су у току, то су друга фаза пакет пројекта ТЕ Костолац-Б, деоница ауто-пута Прељина – Пожега, изградња обилазнице око Београда – деоница мост преко реке Саве код Остружнице – Бубањ Поток…

Министар Мали је истакао да је изградња инфраструктуре један од најважнијих приоритета ове Владе, као и да ће се са тим активностима наставити и следеће године, а како би грађани Србије имали квалитетније услове за живот. Он је додао да је, у том контексту, од пресудног значаја за бољи живот Београђана пројекат изградња метроа, у коме управо учествују кинеска и француска страна.

Саговорници су се сагласили да је важно да се сви пројекти и у наредном периоду наставе у пуном капацитету, што ће умногоме допринети привредном расту Србије.

 

Фото: Танјуг