Категорија:
Активности - Вести
Објављено:
25. септембра 2019.

Министар Мали и амбасадор Француске Фалкони разговарали о заједничким пројектима

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали састао се данас са новопостављеним амбасадором Француске у Србији Жан-Лујем Фалконијем, са којим је разговарао о сарадњи две земље, као и о важним заједничким пројектима који су у току.

Министар Мали је најпре честитао амбасадору Фалконију на новој функцији, пожелевши му добродошлицу у Београд. Он је затим истакао да се неки од највећих пројеката у Србији спроводе управо са француским компанијама. Ту су, пре свега, изградња метроа у главном граду, затим изградња постројења за прераду отпада у Винчи и концесија за аеродром „Никола Тесла“ у Београду.

Министар је навео да је још као градоначелник Београда учествовао у поменутим пројектима, те да су се француске компаније до сада показале као озбиљан и сигуран партнер. Он је исказао уверење да ће се тако наставити и у будућности, поготово када је реч о метроу, чија изградња тек треба да почне.

Мали и Фалкони су разговарали и о недавној посети француског председника Емануела Макрона Републици Србији, када је Макрон указао посебну част Србији, и обратио се грађанима на Калемегдану на српском језику. Сложили су се да је од изузетног значаја што председници две земље одржавају блиске односе, те да то може да утиче на још заједничких пројеката у будућности.