Категорија:
Активности - Вести
Објављено:
01. марта 2021.
фото

Министар финансија се састао са амбасадором Белгије

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали састао се данас са амбасадором Краљевине Белгије Кунрадом Адамом са којим је разговарао о економским односима две земље и о борби против пандемије корона вируса.

Синиша Мали је истакао да је Република Србија у 2020. години када је цео свет захватила пандемија корона вируса, остварила најбољи резултат у Европи када је у питању привредни раст.

Према речима министра Малог, показатељ да су спроведене мере дале резултат јесте и чињеница да је током 2020. године, односно у години највеће светске економске кризе, изазване пандемијом, остварена већа наплата домаћег пореза на додату вредност у односу на 2019. годину.

Министар је говорио и о трећем пакету економске подршке привреди и грађанима Србије, истичући значај тог пакета за очување привредног амбијента и животног стандарда грађана Србије.

Министар Мали је истакао и значај масовне вакцинације која се спроводи у Србији и додао да су грађанима на располагању четири бесплатне вакцине различитих произвођача. Он је истакао и да је Србија према броју вакцинација на милион становника на првом месту у региону и на другом месту у Европи.

На састанку је речено и да, и поред пандемије, обим трговинске размене између Србије и Белгије није смањен током 2020. године, а амбасадор је изразио и очекивање да ће у наредном периоду још више порасти интересовање инвеститора из Белгије за улагања у Србију, док је министар Мали навео да им је увек на располагању.

На састанку је било речи и о Програму економских реформи (ЕРП), који садржи детаљан приказ структурних реформи које Влада Србије планира да спроведе у наредне три године.