Категорија:
Активности - Вести
Објављено:
17. априла 2019.

Форум сарадње пореских администрација иницијативе „Појас и пут“

Директорка Пореске управе Србије Драгана Марковић учествује на Форуму сарадње пореских администрација иницијативе „Појас и пут“ („BRITACOF“), који се од 18. до 20 априла одржава у граду Вужен, у Кини.

Форум се организује уз подршку и под председавањем државне Управе за опорезивање Народне Републике Кине, којој присуствују делегати из пореских управа чланица иницијативе, високи званичници кинеске Владе, Организације за економску сарадњу и развој, Међународни монетарни фонд, Светска банка и други представници међународних организација, академских институција и мултинационалних компанија.

Пореске администрације земаља чланица Форума посвећене су унапређењу пореског амбијента који пре свега погодује и доприноси економском и привредном расту. Међусобна сарадња пореских управа у овоме игра кључну улогу.

Земље чланице Форума, узимајући у обзир своју националну законску регулативу и међународне обавезе, предузеће напоре како би изградили порески амбијент погодан свеукупном друштвеном напредку и економском развоју.

Реч је о конкретним мерама у следећим областима: поштовање владавине права у опорезивању, подизање пореске сигурности, кроз јачање стабилности и предвидивости пореских закона, убрзавање решавања пореских спорова, поједностављивање пореских обавеза и дигитализација пореске администрације као и повећање капацитета пореске администрације.