Čitaj mi

Održan drugi sastanak Koordinacionog tema za implementaciju Programa ekonomskih mera

Ministar finansija Siniša Mali održao je danas u Palati Srbija drugi sastanak Koordinacionog tima za implementaciju Programa ekonomskih mera za smanjivanje negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom virusa KOVID 19.

Na sastanku je u potpunosti preciziran pravni okvir koji bi, kako se očekuje, trebalo da bude usvojen u petak na sednici Vlade Republike Srbije. Planirano je da odmah po usvajanju, već u ponedeljak, bude upućen poziv i uputstvo privrednicima o prijavljivanju za Program ekonomskih mera.

Program ekonomskih mera će sadržati mere poreske politike, direktnu pomoć privatnom sektoru, mere za očuvanje likvidnosti i direktnu pomoć svim punoletnim građanima.

Sastanku su prisustvovali potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, državni sekretari u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i Milun Trivunac, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, kao i predstavnici kabineta predsednika Republike Srbije, predsednice Vlade i Poreske uprave.

Slične teme

Prijava za jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra počinje 15. maja

Ministar Mali: Poziv privrednicima da se prijave za Program ekonomskih mera

Ministar Siniša Mali pozvao privrednike da se prijave za Program ekonomskih mera