Čitaj mi

Siniša Mali: Zajedno sa građanima se borimo protiv sive ekonomije

1/4

Prvi potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali potpisao je danas ugovore sa dobitnicima stanova u drugom kolu nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ i pozvao građane da uzmu učešće u toj nagradnoj igri i da se, slanjem fiskalnih računa, uključe u borbu protiv sive ekonomije, a time i u izgradnju još stabilnije i uspešnije Srbije.

Mali je, u Vladi Srbije, potpisao ugovore sa Draganom Radenovićem iz Beograda koji je dobio jednoiposoban stan u naselju Zemunske kapije, i Mirjanom Milovanović iz Varvarina, dobitnicom dvosobnog stana, takođe, u Zemunskim kapijama.

Ministar je čestitao dobitnicima i zahvalio im što se učešćem u nagradnoj igri, zajedno sa državom, trude da se Srbija izbori sa sivom ekonomijom.

„Kao što sam više puta ponovio, prema sivoj ekonomiji imamo nultu toleranciju i veoma mi je značajno da građani Srbije razumeju da je važno da svaki put kada nešto kupuju uzmu fiskalni račun. Kad god ne uzmete, ili vam ne izdaju fiskalni račun, koristi od toga imaju samo ti koji vam ga nisu izdali“, rekao je Mali.

Dodao je da izdavanjem fiskalnog računa, sa naplaćenim porezom, novac ide i u budzet odakle se finansiraju plate i penzije, izgradnja bolnica, škola, puteva, brzih pruga, sve što Srbiju čini lepšom i boljom.

Mali je istakao da je do sada već stiglo više od 62 miliona računa, i da je trenutno u bazi 75 miliona jedinstvenih kodova.

On je naveo da nagradna igra ima veliki odjek i da dnevno stiže milion i po računa, te da oko 480.000 građana Srbije koristi aplikaciju „Uzmi račun i pobedi“.

Dodao je i da ostaju još tri izvlačenja do kraja ovog ciklusa, a da je poslednje izvlačenje zakazano za subotu, 8. jun.

„Pozivam sve građane Srbije da nam se pridruže u ovoj nagradnoj igri da zajedno gradimo svest o tome da treba da se borimo protiv sive ekonomije“, rekao je Mali i poželeo dobitnicima puno lepih trenutaka u novim stanovima.

Poziv građanima da učestvuju u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ uputili su i Dragan Radenović i Mirjana Milovanović koji nisu krili sreću i zahvalnost zbog dobijenih stanova. 

Radenović je rekao da u nagradnoj igri učestvuje od prvog dana, da je u ovom ciklusu poslao 412 računa, a da mu je sreću doneo račun od 17. maja, dok je Mirjana navela da je poslala samo 38 računa. 

Ovo je šesti ciklus nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“, koja se organizuje od 2017. godine. Slanje računa u ovom ciklusu je počelo 8. aprila, i validni su svi koji su izdati u ovoj godini, bez obzira na vrednost. 

Pravo učešća u nagradnoj igri imaju svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Republike Srbije, koji su poslali najmanje jedan fiskalni račun.

Od prošle godine učešće u nagradnoj igri je isključivo elektronsko, bez slanja koverti.

Slične teme

Siniša Mali:  Mikro biznisi imaju veliki uticaj na privredni rast i razvoj cele ekonomije

Siniša Mali: Mikro biznisi imaju veliki uticaj na privredni rast i razvoj cele ekonomije

Mali potpisao ugovore sa predstavnicima francuskog trezora i konzorcijumom Suez-Vinci

Mali potpisao ugovore sa predstavnicima francuskog trezora i konzorcijumom Suez-Vinci

Siniša Mali: Nastavak nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ na jesen

Siniša Mali: Nastavak nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ na jesen