Čitaj mi

Predstavljanje novog sistema za elektronsko fakturisanje u Srbiji „E-fakture za konkurentniju privredu“

Ministarstvo finansija i NALED, u četvrtak, 27. maja, u 11 sati, organizuju okrugli sto na kojem će biti predstavljen novi sistem za elektronsko fakturisanje u Srbiji „E-fakture za konkurentniju privredu“ (Palata Srbija, sala Jugoslavija, Bulevar Mihajla Pupina 2).

Na okruglom stolu će biti predstavljene ključne novine i prednosti koje za privredu i lokalne samouprave donosi nedavno usvojeni Zakon o elektronskom fakturisanju, kao i demo verzija, rokovi i koraci za uspešnu primenu novog sistema od januara 2022. godine. 

Na skupu će se obratiti ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i predsednik Saveza za fer konkurenciju NALED-a i direktor korporativnih poslova u kompaniji Philip Morris u Srbiji Ivan Miletić.

Najbolje prakse i rezultate uvođenja e-faktura u zemljama EU predstaviće ko-predsedavajući Evropskog udruženja pružalaca usluga e-fakturisanja Markus Laube, a na okruglom stolu će se diskutovati i o očekivanim efektima na sigurnost i efikasnost naplate potraživanja, digitalizaciju poslovanja i unapređenje konkurentnosti domaće ekonomije.

Molimo zainteresovane medije da akredituju svoje predstavnike na press@mfin.gov.rs , najkasnije do srede, 26. maja, u 17 sati.

Slične teme

Najava događaja

Najava događaja

Najava događaja