Čitaj mi

Počele obuke iz sistema finansijskog upravljanja i kontrole u gradovima širom Srbije

1/2

Ministarstvo finansija – Sektor Centralna jedinica za harmonizaciju, organizovala je prvu u nizu planiranih obuka, iz sistema finansijskog upravljanja i kontrole, za korisnike javnih sredstava u gradovima, među kojima je prvi grad Čačak gde je obuka održana od 25. do 27. maja 2022. godine. Obuka se organizuje uz podršku projekta „Platforma za odgovorno upravljanje javnim finansijama“ koji sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), a finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

Na osnovu prispelih godišnjih izveštaja o sistemu finansijskog upravljanja i kontrole korisnika javnih sredstava gradova, grad Čačak je, između ostalih, izabran za podršku unapređenju sistema finansijskog upravljanja i kontrole.

Obuci su prisustvovali zamenik gradonačelnika, predstavnici gradskog veća i načelnici gradskih uprava, kao i rukovodioci ustanova i javnih preduzeća čiji je osnivač grad Čačak.

U cilju daljeg razvoja sistema FUK u gradovima, planirano je da se obuka iz oblasti sistema FUK održi u Novom Pazaru u periodu od 8. do 10. juna 2022 godine. Sledeći u nizu je i Grad Prokuplje gde je obuka planirana za 15, 16. i 17. jun 2022 godine.

Na ovaj način, CJH će se direktno obratiti top menadzmentu u gradovima kako bi se sistemi finansijskog upravljanja i kontrole dalje razvijali u jedinicama lokalne samouprave i svim njenim organizacijama, ustanovama i preduzećima, te kako bi koncept upravljačke odgovornosti dao rezultate, a sve u cilju ekomičnosti poslovanja javnog sektora, efikasnosti i transparentnosti rada, odnosno odgovornog upravljanja javnim finansijama.

Slične teme

Ministar Mali razgovarao sa francuskom poslovnom delegacijom MEDEF

Ministar Mali razgovarao sa francuskom poslovnom delegacijom MEDEF

Mali: Stend-baj aranžman sa MMF-om doprineo bi sigurnosti i dao dodatni impuls reformama

Mali: Stend-baj aranžman sa MMF-om doprineo bi sigurnosti i dao dodatni impuls reformama

Ministar Mali razgovarao sa ambasadorom Kraljevine Španije

Ministar Mali razgovarao sa ambasadorom Kraljevine Španije