Čitaj mi

Mali potpisao ugovore sa dobitnicama stanova u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi“

1/5

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali potpisao je danas ugovore o dodeli dva stana u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ sa dobitnicama iz Vršca i Beograda, poručivši da je lepo prisustvovati ovakim trenucima i promenama u životu ljudi. 

Ugovor o dodeli jednoiposobnog i dvosobnog stana u „Zemunskim kapijama“ , zajedno sa njim potpisao je i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić. 

Dragana Slamarski iz Vršca dobitnica je jednoiposobnog stana, dok je Senka Jovanović iz Beograda dobila dvosobni stan. 

Ministar Mali je dobitnicama poželeo lepe trenutke i prijatan boravak sa svojim porodicama u novom životnom prostoru.

„Nadam se da će ovi stanovi promeniti nešto malo u vašim životima, ali ono što je meni važno, želim da vam zahvalim što ste podržale ovu nagradnu igru i napore Vlade Srbije da se zajedno borimo protiv sive ekonomije. Svojim učešćem u ovoj nagradnoj igri pokazale ste da i na ovaj digitalan način možemo da skupljamo račune i da proveravamo njihovu ispravnost“, rekao je ministar. 

On je podsetio građane Srbije da je prošlog vikenda bilo oko 60 miliona unetih fiskalnih računa, a da se već danas taj broj popeo na 70 miliona. 

„U tom trenutku prošlog vikenda imali smo 704.000 registrovanih učesnika u nagradnoj igri, a sada se taj broj povećao na 765.000. Dakle, iz dana u dan raste broj građana koji se registruju u aplikaciji „Uzmi račun i pobedi“ i koji skeniraju fiskalne račune. Raste svest građana Srbije koliko je važno da zajedno gradimo lepšu, uspešniju i bolju Srbiju“, rekao je Mali. 

Ministar je podsetio da je nagradna igra i deo priče o uvođenju nove e-fiskalizacije, koja podrazumeva upotrebu novog hardverskog ili softverskog rešenja, putem kojih se izdaju fiskalni računi sa QR kodom. Skeniranjem QR koda kupci i korisnici usluga mogu da provere da li je račun izdat u skladu sa zakonom, a uspostavljaju i vezu sa Poreskom upravom, te dobijaju informacije da li je njihov račun validan.

„Na osnovu toga se zajedno borimo protiv sive ekonomije. Ponovio sam više puta, a reći ću to i sada: svaki dinar koji ode u sivu ekonomiju, to je dinar manje u budzet Republike Srbije, dinar manje za naše autoputeve, bolnice, škole, za povećanje plata, penzija. I, zato Senka i Dragana, vama takođe velika zahvalnost za učešće u ovoj nagradnoj igri, a pozivam ostale građane da uzmu učešće“, istakao je Mali. 

Potpredsednik Vlade se na kraju još jednom obratio dobitnicama istakvši da je velika sreća i mala verovatnoća da se baš njihov račun izvuče, ali da se eto i takve situacije dešavaju. 

„Imamo još tri izvlačenja kada je ova nagradna igra u pitanju. Radujem se narednim nedeljama da upoznam i uručim ključeve dobitnicima narednih šest stanova“, poručio je Mali. 

Senka Jovanović iz Beograda koja je dobila dvosobni stan, istakla je da je presrećna. 

„Prošla godina mi je bila tužna, imala sam i neke gubitke, tako da mi je početak ove godine bio divan i na tome sa zahvalna. Prvo državi koja je organizovala ovako nešto i dala nam mogućnost da osvojimo tako vredne nagrade , tako da igraću i dalje“, istakla je Jovanović. 

Ona je opisala i kako je izgledao trenutak kada je izvučena. 

„Ja sam gledala izvlačenje, ali ne očekujući ništa, ali, eto, čuda se stvarno dešavaju. Sada mi je to jasno. Nisam bila uverena u takvu mogućnost, ali desilo se. Igrala sam za ćerku jer je ona podstanar i ona će ga dobiti“, rekla je Jovanović a prisutni su naknadno saznali da je deda bio taj koji je napravio račun, te je tako ispalo da je cela porodica učestvovala. 

Dragana Slamarski iz Vršca bila je vidno uzbuđena zbog ove sreće koja je zadesila. Skromno se zahvalila svima i rekla da će nastaviti dalje da igra ovu igru. 

„Presrećna sam. Ovo bi moglo da znači moj novi početak. Moža se preselim za Beograd, tu nađem posao“, navela je ona. 

Tokom prvog kola nagradne igre biće organizovano ukupno pet izvlačenja, a prilikom svakog izvlačenja će biti dodeljena po dva stana u Beogradu. Prva dva izvlačenje smo završili uspešno, ostala su nam još tri izvlačenja i da dodelimo još šest stanova u Beogradu.

U nagradnom fondu je ukupno deset stanova u Beogradu, a ukupna vrednost nagradnog fonda iznosi 1.682.424,33 evra.

Šest stanova koji se dodeljuju se nalazi u Zemunu, u naselju Zemunske kapije (jednoiposobni i dvosobni), a četiri na Novom Beogradu, u Bloku 63, u Ulici Jurija Gagarina (dvosoban, dva trosobna i jedan četvorosoban).

Biće održano i drugo kolo nagradne igre koje će biti organizovano na proleće ili jesen ove godine, a u nagradnom fondu će biti još deset stanova.

Slične teme

Uspešno ugovoreni svi projekti za prvi deo programa IPA 2020

Uspešno ugovoreni svi projekti za prvi deo programa IPA 2020

Potpredsednik Vlade Siniša Mali razgovarao sa predsednikom Odbora direktora Azijske infrastrukturne investicione banke

Potpredsednik Vlade Siniša Mali razgovarao sa predsednikom Odbora direktora Azijske infrastrukturne investicione banke

Ognjen Popović: Radimo na razvoju tržišta kapitala i alternativnih izvora finansiranja

Ognjen Popović: Radimo na razvoju tržišta kapitala i alternativnih izvora finansiranja