Čitaj mi

Mali: Nastavljamo borbu protiv sive ekonomije, naredne godine nastavak nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“

1/4

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali potpisao je danas ugovore sa dobitnicama dva stana u Beogradu, izvučenim u poslednjem, petom kolu drugog ciklusa nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ i tom prilikom za narednu godinu najavio nastavak nagradne igre, koja ima veliku ulogu u suzbijanju sive ekonomije.

Ministar je potpisao ugovore sa Ivom Raičević iz Beograda, koja je osvojila trosoban stan na Novom Beogradu, u Bloku 63, i sa Mirjanom Marković Pašić iz Obrenovca, dobitnicom četvorosobnog stana, takođe na Novom Beogradu.

„Završen je i drugi ciklus nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“. Podelili smo deset vrednih stanova, ali ono što je mnogo važnije je da smo podigli svest građana oko toga da treba da uzimaju fiskalne račune“, rekao je Mali.

On je čestitao Ivi i Mirjani, i njihovim porodicama, na osvojenim nagradama i poželeo im puno lepih i srećnih trenutaka u novim stanovima.

Navodeći da je pristiglo 285 miliona računa, ministar Mali je istakao da su imale puno sreće jer su baš njihovi računi izvučeni.

„Uradili smo veliku stvar. Gradimo uređenu, lepšu, bolju Srbiju. Treba da se izborimo na pravi način sa sivom ekonomijom“, rekao je Mali. 

On je još jednom uputio molbu svim građanima Srbije da bez obzira na nagradnu igru, svaki put kada su u prodavnici ili bilo gde drugde, uzmu fiskalni račun.

„Ako ih ne uzmemo, samo pojedinac koji vam nije izdao račun dobija, dok svi ostali gube. Od tih fiskalnih računa, tog dela poreza koji se sliva u budzet, gradimo škole, bolnice, vrtiće i auto–puteve, podižemo plate, penzije. U interesu svih nas je da nam zemlja bude još uređenija i da na pravi način pobedimo sivu ekonomiju“, rekao je Mali.

Podsećajući da je drugi ciklus nagradne igre završen, ministar je istakao da su u toku pripreme da se sledeće godine krene sa novom nagradnom igrom „Uzmi račun i pobedi“. 

„Hoću to već sada da najavim tako da građani nastave da skupljaju fiskalne račune, jer idemo sa još jednom nagradnom igrom naredne godine kako bi se zajedno izborili sa neizdavanjem fiskalnih računa i sivom ekonomijom“, rekao je Mali.

Mirjana Marković Pašić kaže da su i dalje u šoku i da još uvek nisu dogovorili šta će sa dobijenim stanom. 

„Živeli smo kao podstanari tako da je ovo nešto što nam je baš bilo potrebno. Ali, još uvek se ništa nismo dogovorili“, rekla je ona.

Kaže i da im je sreću doneo račun od 929 dinara iz marta meseca, ali da ne zna šta su tom prilikom kupili.

„Mi smo se baš potrudili. Svi smo bili uporni. Porodično smo slali račune. Poslali smo nekoliko desetina hiljada računa“, rekla je, i dodala da je nekoliko dana pre izvlačenja dobila i posao kao pomoćni radnik u obdaništu.

Stan u Beogradu dobila je i Iva Raičević, i to zahvaljujući Skandinavki i računu od 140 dinara.

„Nisam gledala izvlačenje. Kada su me pozvali to je bio potpuni šok“, rekla je Raičević i dodaje da je poslala par hiljada računa.

Kaže i da se još nisu slegli utisci, da su i dalje pod adrenalinom, kao i da još nisu odlučili da li će se preseliti u novi stan.

Što se tiče nagradnog fonda, kao i u prvom ciklusu, i sada je, od 14. oktobra, kada je počeo drugi krug pa do 11. novembra kada je održano poslednje izvlačenje, tokom pet kola, podeljeno ukupno deset stanova u Beogradu - šest u naselju Zemunske kapije i četiri u Bloku 63 na Novom Beogradu. Ukupna vrednost nagradnog fonda iznosila je 1.682.035,07 evra.

Slične teme

Sistem elektronskih faktura smanjuje mogućnost postupanja protivno propisima

Sistem elektronskih faktura smanjuje mogućnost postupanja protivno propisima

Siniša Mali: Od danas jedinstveno tržište rada Srbije, Albanije i Severne Makedonije

Siniša Mali: Od danas jedinstveno tržište rada Srbije, Albanije i Severne Makedonije

Otkriveno nelegalno organizovanje kockanja

Otkriveno nelegalno organizovanje kockanja