Čitaj mi

Mali: Isplata 30 evra od 1. novembra, a 20 evra u decembru

Pod sloganom „Moja država me ponovo podržava“, Ministarstvo finansija najavilo je da do kraja godine punoletne državljane Republike Srbije očekuje isplata novčane pomoći u iznosu od 30 plus 20 evra.

Naime, u cilju kontinuirane podrške stanovništvu usled pandemije virusa COVID-19, Vlada Republike Srbije omogućava svim punoletnim državljanima Republike Srbije, koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i važeću ličnu kartu, da do kraja godine dobiju pomenutu novčanu pomoć.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je ova novčana pomoć deo trećeg paketa podrške privredi i građanima, te da su dosadašnji paketi pomoći spasili srpsku privredu.

„Nastavljamo da pomažemo naše građane, pa ćemo tako osim 30 evra, što je drugi deo pomoći iz maja ove godine, isplatiti i dodatnih 20 evra u mesecu decembru. Isplata 30 evra će krenuti već od 1. novembra. Takođe, naši najstariji sugrađani mogu da očekuju još 20.000 dinara u februaru ili martu naredne godine. Pokazali smo koliko je država jaka za vreme krize i da u svakom trenutku građani mogu da se oslone na svoju zemlju“ – rekao je ministar finansija Siniša Mali.

Licima koja su stekla pravo na isplatu pomoći u iznosu od 30+30 evra, biće isplaćeno 30 evra od 1. novembra, kao drugi, preostali, deo pomoći iz maja ove godine, a potom i dodatnih 20 evra sredinom decembra, po srednjem kursu Narodne banke Srbije.

Svi građani koji su se u maju mesecu prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra, ne treba ponovo da podnose prijavu jer će im i dopunska pomoć od 20 evra, biti automatski uplaćena. Takođe, korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija dobiće novčanu pomoć bez podnošenja prijave. 

Ostali punoletni državljani Republike Srbije, sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije i važećom ličnom kartom, koji se prethodno nisu prijavili, a žele da dobiju dopunsku novčanu pomoć u iznosu od 20 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć (bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište i ličnu kartu), mogu da se prijave na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs u periodu od 15. do 30. novembra 2021. godine. Nakon unošenja osnovnih ličnih podataka (JMBG, broj lične karte i ime banke), biće im zavedena prijava čiji će status moći da provere na navedenom portalu. Nakon obrade prijave, prijavljeni državljani će iznos dopunske novčane pomoći moći da podignu sa svog ili namenskog računa.

Ukoliko je građanin, nakon što je dobio prvi deo novčane pomoći od 30 evra u maju mesecu, promenio banku i ugasio račun, u prvobitnoj banci će mu biti otvoren namenski račun na koji će mu biti uplaćen drugi deo novčane pomoći.

Slične teme

Siniša Mali:  Mikro biznisi imaju veliki uticaj na privredni rast i razvoj cele ekonomije

Siniša Mali: Mikro biznisi imaju veliki uticaj na privredni rast i razvoj cele ekonomije

Mali potpisao ugovore sa predstavnicima francuskog trezora i konzorcijumom Suez-Vinci

Mali potpisao ugovore sa predstavnicima francuskog trezora i konzorcijumom Suez-Vinci

Siniša Mali: Nastavak nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ na jesen

Siniša Mali: Nastavak nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ na jesen