Помоћници министра финансија

Spomenka Vicburger

Споменка Вирцбургер

в.д. помоћника министра у Сектору – Централна јединица за хармонизацију
Тел:
+ 381 11 364 26 00

Споменка Вирцбургер

Рођена је 1972. године у Београду. Основну и средњу школу – Пету београдску гимназију, завршила је у Београду. Дипломирала је психологију на Филозофском факултету Универзитета у Београду.

Године 2003. је у стручном часопису Психологија бр. 3 објавила научно-истраживачки рад „Концепције о богатству и сиромаштву међу децом школског узраста“.
Каријеру у оквиру државне управе Републике Србије је започела у оквиру тадашњег Министарства просвете и спорта, где је у оквиру реформе образовног система била ангажована на увођењу грађанског васпитања и сродних програма у основне и средње школе.

Од 2005. године радила је као национални консултант на донаторским пројектима у области модернизације и унапређења управљања људским ресурсима у институцијама државне управе – Министарство финансија, Министарство за рад, запошљавање и социјалну политику и Национална служба за запошљавање.

Године 2011. године почела је да ради као државни службеник у оквиру ИПА тела у Министарству финансија на пословима успостављања ИПА система, у оквиру државне управе по принципима COSO оквира. Након демонстрирања усаглашености ИПА структуре са COSO оквиром, Србији се сваке године поверава управљање и финансирање пројеката из претприступних фондова (ИПА).

Од 2018. обавља функцију в.д. помоћника министра задуженог за Сектор – Централна јединица за хармонизацију (ЦЈХ) која се бави хармонизацијом и успостављањем финансијског управљања и контроле (ФУК) по принципима COSO оквира као и функције интерне ревизије у институцијама јавног сектора Србије. ФУК и интерна ревизија код корисника јавних средстава заједно са ЦЈХ чине интерну финансијску контролу у јавном сектору.

Течно говори енглески језик, служи се руским.

Мајка је Зои и Дана.