Директори управа Министарства финансија

Jasmina Stambuk

Јасмина Штамбук

директор Управе за слободне зоне
Тел:
+ 381 11 364 26 00

Јасмина Штамбук

Рођена је 1975. године у Београду. Основну школу и део гимназије завршила је у “Real-und Oberstufenrealgymnasium der Ursulinen“ у Грацу, Аустрија, након чега је матурирала у Четрнаестој београдској гимназији у Београду. Дипломирала је и стекла звање мастера на Економском факултету Универзитета у Београду. Током студија је боравила и усавршавала се делимично у Цириху, Швајцарска, а касније у Франкфурту, Немачка, и Дубаију, Уједињени Арапски Емирати.

Прва искуства из области слободних зона стекла је ангажовањем у Холдинг компанији „Слободна зона Београд“ а.д., где је 2006. године постала заменик генералног директора, да би у наредним година проширила делокруг рада и на делатности и пословање из области лука. У оквиру компаније Лука „Београд“ наставила је рад на руководећим позицијама.

Током 2013. и 2014. године накратко напушта сектор привреде, да би била ангажована као шеф кабинета министра здравља.

Године 2014. постаје најпре помоћник, а убрзо након тога и директор Националног центра за платне картице у оквиру Народне банке Србије, где се бави развојем и промоцијом најзаступљеније картице на тржишту, домаће DinaCard картице, успостављајући контакте и пословне односе са великим бројем међународних платних институција као партнерима у промоцији безготовинских плаћања.

Каријеру наставља у финансијском сектору, у оквиру ErsteмCard Club, Хрватска, као саветник Управе за пословање са Србијом у домену платних инструмената.

На позицију директора Управе за слободне зоне долази у децембру 2018. године као искусан извршни директор, који познаје процесе управљања у јавној администрацији и има способност успостављања односа са релевантним државним институцијама и са представницима привреде, као и креирања и организовања пројеката и вођења различитих тимова професионалаца.

Течно говори немачки и енглески језик.