Директори управа Министарства финансија

Dragana Marković

Драгана Марковић

директор Пореске управе
Тел:
+ 381 11 364 26 00

Драгана Марковић

Рођена је 1963. године у Београду. Дипломирала је на Економском факултету Универзитета у Београду.

Професионалац је широког спектра знања у различитим областима, са дугогодишњим искуством на руководећим местима у приватном и државном сектору.

У Пореску управу дошла је са позиције заменика начелника логистике Безбедносно – информативне агенције (БИА). Претходно је обављала функцију државног секретара задуженог за финансије у Министарству рударства, природних ресурса и просторног планирања.

Лиценцирани је стечајни управник. У Агенцији за лиценцирање стечајних управника радила је као супервизор стечајних управника.

Стручњак је у вођењу финансијских и комерцијалних послова у великим предузећима. Током каријере радила је у домаћим и страним компанијама, где је управљала страним и домаћим инвестицијама.

Била је финансијски директор у Акционарско – туристичком друштву „Путник“, менаџер у аустријској компанији која се бавила увозом и прометом ТНГ (течног-нафтног гаса). У то предузеће дошла је са места директора једне од пословних организација „Нис Југопетрола“, у којем је радила од 1992. до 2005. године. Претходно је стекла искуство на позицији шефа финансија и рачуноводства у домаћем привредном друштву које се бавило увозом и дистрибуцијом прехрамбених производа.

Каријеру је започела као професор у економској школи „Нада Димић“ у Земуну.

Има положен стручни испит за припаднике безбедносних структура, испит за водитеља финансијског управљања и контроле, као и за управљање системом јавних набавки у буџетској организацији.

Удата је, има ћерку и унуке Валентину и Хану.