Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Министар финансија
Верзија за штампу Пошаљи пријатељу
Синиша Мали, министар финансија

Рођен је 25. августа 1972. године у Београду, где је завршио основну школу и дипломираo на Економском факултету Универзитета у Београду. Као Ron Brown стипендиста, магистрирао је 1999. године на Washington Universitу у St. Louis-у, САД, смер финансије („Master of Business Administration“ диплома). Магистрирао је и на Економском факултету у Београду. У 2013. години одбранио је  докторску дисертацију на тему: „Креирање вредности кроз процес реструктурирања и приватизације – Теоријске концепције и остварени резултати у Србији”, на Факултету организационих наука Универзитета у Београду.

У 2001. години постављен је за помоћника министра за приватизацију у Министарству за привреду и приватизацију Владе Републике Србије. Крајем 2001. прелази у Агенцију за приватизацију, на дужност директора Центра за тендерску приватизацију. На тој функцији остаје до краја 2003. године. Почетком 2004. основао је своју компанију, која се бави саветовањем у области куповине и продаје предузећа, финансијског реструктурирања, консолидације пословања и саветовања компанија ради побољшања њихових финансијских перформанси.

Пре преузимања положаја помоћника министра за приватизацију, радио је у Credit Suisse First Boston у Њујорку у Мergers & Аcquisitions group. Претходно је четири године био ангажован као руководилац у једној од четири највеће консултантске фирме на свету, Deloitte & Touche, од чега две године у Прагу и две године у Београду, где је радио на пословима приватизације, куповине и продаје предузећа, реструктурирања, консолидације и пословне анализе. Носилац је звања Chartered Financial Analyst (CFA) и члан CFA Института, Serbian Business Angels Network-a, Fulbright Alumni Association of Serbia и British-Serbian Business Club-а. Такође, носилац је лиценце портфолио менаџера, коју издаје Комисија за хартије од вредности Републике Србије.

Обављао је функцију градоначелника Београда од 2014. године чему је претходила функција председника Привременог органа града Београда и саветника првог потпредседника Владе Републике Србије за економска питања.

Народна скупштина Републике Србије, на Петнаестој посебној седници у Једанаестом сазиву, одржаној 29. маја 2018. године, донела је Одлуку о избору министра финансија којом је за министра финансија изабран др Синиша Мали.bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд