Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija

Почетна > Документи > Документи јавних политика > Стратегија развоја јавних набавки у Републици Србији за период 2014 - 2018. године, са акционим планом („Службени гласник РС”, број: 122/14 од 7. новембра 2014. године)

Стратегија развоја јавних набавки у Републици Србији за период 2014 - 2018. године, са акционим планом („Службени гласник РС”, број: 122/14 од 7. новембра 2014. године)
Верзија за штампу Пошаљи пријатељу
I. УВОД

Добро уређен и јединствен систем јавних набавки обезбеђује услове за слободно деловање конкуренције међу понуђачима. Слободна конкуренција омогућава држави да, под најповољнијим условима, набавља добра, услуге и радове потребног квалитета и да тиме, на најекономичнији начин, користи новац пореских обвезника („вредност за новац”). На тај начин стварају се значајне уштеде и омогућава да се уштеђена средства употребе за повећање квантитета и квалитета услуга које држава пружа грађанима чиме се унапређује животни стандард. Већа транспарентност, заједно са отвореном и снажном конкуренцијом у области јавних набавки доприноси јачању конкурентности домаћих предузећа, што представља кључни чинилац за убрзање економског развоја, раста запослености и животног стандарда грађана.

Стратегија развоја јавних набавки у Републици Србији за период 2014 - 2018. године

Акциони план за спровођење Стратегије развоја јавних набавки у Републици Србији за период 2014 - 2018. године


bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд