Петковић сутра на конференцији на тему развоја дечјег и омладинског образовног туризма
19.02.2013.

Државни секретар Министарства финансија и привреде, др Горан Петковић, говориће у среду, 20. фебруара, у 12.00 часова, у Министарству финансија и привреде на међународној конференцији на тему „Регионалне сарадње у развоју дечјег и омладинског образовног туризма“. (Адреса: Булевар краља Александра 15, камена сала)

Међународном конференцијом биће започета имплементација активности регионалног пројекта развоја дечијег и омладинског туризма у оквиру Јадранско-Јонске иницијативе, који има за циљ повезивање Србије, Хрватске, Италије и Словеније у области дечјег и омладинског образовног туризма кроз размену знања и информација, дефинисање препорука за унапређење постојећих и развој нових модела сарадње на успостављању транснационалних туристичких рута.

Обликована туристичка понуда омогућиће деци и омладини да прошире своја знања, развијају личне способности, нарочито друштвене и културне вештине, стичу и проширују искуства, успостављању контакате са својим вршњацима, и на тај начин значајно допринесу и економском развоју посећених дестинација.

Носилац регионалног пројекта развоја дечијег и омладинског образовног туризма је Туристичка Организација Србије уз подршку Министарства финансија и привреде, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, као и подршку партнера из Хрватске, Словеније и Италије.