Саопштење
01.10.2009.

Министар финансија у Влади Републике Србије др Диана Драгутиновић и државни секретар за економске односе Швајцарске Конфедерације Jean – Daniel Gerber потписали су данас Амандман на Споразум о репрограмирању дугова Савезне Републике Југославије од 3. октобра 2002 године, између Савезне Републике Југославије и Владе Швајцарске Конфедерације.

Дуг по основу Споразума о репрограмирању дугова Савезне Републике Југославије од 3 . октобра 2002 године односi се на дугове бивше Социјалистичке Федеративне Републике Југославије, преузете од стране Савезне Републике Југославије по Споразуму о сукцесији.
Данас потписаним Амандманом на Споразум утврђује се износ дуга Републике Србије према Швајцарској Конфедерацији.

Том приликом министар финансија је изјавила да је врло задовољна што је учињен овај веома важан корак, као наставак активности на решавању отворених питања у овој области.

Државни секретар за економске односе Швајцарске Конфедерације нагласио је да досадашња сарадња била успешна, како у погледу инвестирања у Републику Србију, где је нарочито истакао “Холцим”, тако и програма подршке Министарству финансија и да очекује да ће и будућа сарадња у облати јавних финансија бити успешана.