Успешна примена споразума са такси возачима и аутопревозницима
22.07.2002.

У Министарству финансија и економије данас је одржан састанак са представницима Удружења такси возача и аутопревозника поводом спровођења споразума о измиривању обавеза по основу јавних прихода постигнутог прошлог месеца.

Министарство финансија и економије и представници ових удружења са задовољством констатују да је почетак примене постигнутог споразума веома успешан. Пре месец дана, две трећине такси возача и ауто-превозника нису измиривали своје обавезе, док данас три четвртине такси возача и око половина аутопревозника редовно измирују дуговања по основу јавних прихода.
Министарство финансија и економије и представници ових удружења апелују на преостале такси возаче и аутопревознике да почну да плаћају своје обавезе, као и да се постигнути ниво плаћања обавеза одржи и у следећем периоду. На тај начин моћи ће да се искористе погодности у виду:

1. репрограма старог дуга на три године уз отпис камата и
2. могућност увоза возила за обављање своје делатности без плаћања царине.

Истовремено, подсећа се да неизмиривање обавеза повлачи одузимање дозвола за обављање делатности.

Министарство финансија и економије са задовољством констатује да је већина једне важне категорије наше привредне активности одлучила да редовно испуњава своје обавезе према друштву.