Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Саопштења
Верзија за штампу
Симпо прихватио Динкићев предлог
26.08.2013.

Руководство компаније „Симпо“ прихватило је предлог министра финансија и привреде Млађана Динкића да се порески дуг овог предузећа претвори у акције државе, чиме би држава Србија постала већински власник са око 70 одсто капитала. Симпо се истовремено обавезао да ће од данас редовно плаћати све порезе држави и доприносе радницима, о чему ће бити потписан посебан протокол и упућен Влади на потврђивање.

Руководство Симпа обавестило је Динкића, да ће ова компанија до краја недеље извршити уплату дуга за доприносе за ПИО, чиме би се стекли услови да Пореска управа изврши деблокаду рачуна.

То је, пре свега, у интересу 5.000 радника у Симпу, који треба да имају посао, плате, али и редовно уплаћене све доприносе, како би остварили сигурна примања и онда када стекну право на заслужену пензију.

Сва предузећа у Србији, мала и велика, државна и приватна, морају имати потпуно исти порески третман. Зато је било неопходно да се и компанија Симпо коначно уведе у систем редовног плаћања пореза и доприноса. На овај начин Министарство финансија и Пореска управа на челу са Иваном Симичем, успели су да са стопроцентним успехом уведу нулту толеранцију на неплаћање пореза и тај принцип се и убудуће мора поштовати без изузетака.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд