Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Саопштења
Верзија за штампу
Министар Динкић у понедељак са руководством Симпа и Пореске управе
24.08.2013.

Министар финансија и привреде Млађан Динкић позвао је руководство Симпа и директора Пореске управе на састанак у понедељак, на којем би се договорило трајно решење за регулисање огромног пореског дуга ове компаније, које би истовремено омогућило и континуитет производње предузећа и сигуран посао за раднике.

Сва предузећа у Србији, мала и велика, државна и приватна, морају имати потпуно исти порески третман. Зато је неопходно да се и компанија Симпо, у складу са законом, коначно уведе у систем редовног плаћања пореза и доприноса.

Министарство финансија и Пореска управа на челу са Иваном Симичем, успели су да са стопроцентним успехом уведу нулту толеранцију на неплаћање пореза и тај принцип се и убудуће мора поштовати без изузетака. То је, пре свега, у интересу 5.000 радника у Симпу, који треба да имају посао, плате, али и редовно уплаћене све доприносе, како би остварили сигурна примања и онда када стекну право на заслужену пензију.

Обавештавамо јавност да је руководство Симпа прихватило позив министра Динкића на састанак, који ће бити одржан у понедељак, 26. августа у 10 часова у Министарству финансија и привреде (Кнеза Милоша 20, сниматељима и фоторепортерима биће омогућено снимање почетка састанка).
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд