Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Dinkić pozvao fracunske investitore da slede primer Mišelina
24.06.2013.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić danas je na sastanku sa predstavnicima 22 francuske kompanije, članicama MEDEF-A, rekao da su francuski investitori dobrodošli da investiraju u Srbiju. On ih je pozvao da slede uspešne primere francuskih kompanija poput Mišelina koji ima fabriku u Pirotu i koji ovog leta počinje da gradi svoju drugu fabriku u tom gradu, a ujedno postao jedan od tri najveća izvoznika u Srbiji.
Ministar Dinkić je kazao da je Vlada Srbije otvorena za sve vrste investicija i predočio francuskim ulagačima prednosti investiranja u Srbiji, pre svega kroz sporazume o slobodnoj trgovini koje naša zemlja ima sa Evropskom unijom, Ruskom Federacijom, Belorusijom, Kazahstanom, Turskom i zemljama članicama CEFTA sporazuma, a posebno je ukazao da su dosadašnji investitori vrlo zadovoljni domaćom sposobnom i edukovanom radnom snagom, što je, kako je ocenio, velika prednost za svakog potencijalnog investitora.

Na današnjem sastanku, francuska kompanija za plovidbu Rajnom, CFUR, vodeći evropski pružalac usluga na unutrašnjim plovnim putevima EU, izrazila je zainteresovanost za privatizaciju luke u Novom Sadu.

Sastanku ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića i francuskih privrednika prisustvovao je i ambasador Francuske u Beogradu njegova ekselencija Fransoa-Gzavije Denio.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd