Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Саопштења
Верзија за штампу
Динкић: Мере су реформске и имамо подршку синдиката и привредника
22.06.2013.

„Мере које спроводимо су реформске и имају више сегнемата. Ребаланс буџета, који ће у понедељак бити пред владом је само један сегмент, а остале реформе ће бити симултано спровођене и ништа се не може променити у кратком року, јер промена система захтева време“, изјавио је данас министар финансија и привреде Млађан Динкић. Он је рекао да неће бити толеранције у успостављању комплетне финансијске дисциплине и лојалне конкуренције на тржишту.

„Они који не плаћају порез држави, не варају државу, већ варају њене грађане, учитеље који мање плате добију, пензионере који имају мање пензије, лекаре, полицајце, дакле кад се не плати порез, преварени су грађани, а не држава“, казао је Динкић.Министар Динкић је рекао да су представници синдиката и привреде подржали владине мере како реформисати јавни сектор у Србији.

„Изнели смо један отворени план, врло реформски оријентисан, у неким сегментима и радикалан, пре свега у структурним реформама предузећа у процесу реструктурирања и у том сегменту данас смо добили највећу подршку што значи да ће нам то бити подстрек да идемо и са другим мерама“, изјавио је данас министар финансија и привреде Млађан Динкић након састанка премијера и министара са представницима синдиката и привреде.

Министар финансија и привреде је потврдио да је на данашњем састанку у Влади Србије договорено да се важни системски закони израђују заједно са представницима послодаваца и синдиката.

„То се пре свега односи на Закон о раду који мора да се мења и ја сам охрабрен чињеницом да и сам синдикат каже да закон мора да се мења. Наш циљ је да променом тог закона повећамо запосленост и да створимо могућности за веће инвестиције, а да се задрже сви они елементи који штите социјална права запослених, али да закон буде строг према нерадницима, посебно у државној управи и зато ће се мењати и Закон о државним службеницима“, изјавио је министар Динкић. Он је истакао да је подржан предлог да се измени Закон о планирању и изградњи како би се смањила бирократија у издавању грађевинских дозвола и додао да ће се представници привреде и Привредне коморе Србије укључити у израду новог закона.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд