Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Саопштења
Верзија за штампу
Потписан Уговор о избегавању двоструког опорезивања између Србије и Марока
06.06.2013.

Министар финансија и привреде Млађан Динкић потписао је данас са министром за опште послове и управљање Краљевине Мароко Мохамедом Нажибом Булифом Уговор о избегавању двоструког опорезивања у односу на порезе на доходак између две земље.

Потписивање тог уговора само је један од корака ка унапређењу економске сарадње две земље, оценили су министри Динкић и Булиф на састанаку.

Министар Динкић је рекао да Србија и Мароко имају потенцијал да остваре јачу сарадњу у области привреде и додао да је досадашња годишња трговинска размена на нивоу од 13 милиона долара врло скромна. Он је казао да је Србија са уговорима о слободној трговини и бесцаринском извозу са ЕУ, Русијом, Казахстаном, Белорусијом, Турском и земљама ЦЕФТА споразума покрива тржиште од 1 милијарде становника, те да је то један од разлога што се много инвеститора одлучује да производи у Србији ради извоза.

Министар општих послова и управљања Краљевине Мароко Мохамед Нажиб Булиф казао је да је Мароко изузетно заинтересован за ближу сарадњу две земље, посебно у областима енергетике, инфраструктуре, транспорта, логистике, туризма и пољопривреде, које су у тој земљи у експанзији. Министар Булиф је оценио да су то гране привреде које су уједно интересантне инвеститорима и позвао српске компаније да конкуришу на међународним тендерима које Краљевина Мароко расписује у свим тим областима.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд