Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Најбољи студенти добили плакете Доситеја
24.04.2013.

Министар финансија и привреде Млађан Динкић присуствовао је додели плакета Фонда за младе таленте "Доситеја" за 1.000 најбољих студената из целе Србије. Он је најавио да ће од највећих компанија у Србији тражити да им дају предност при запошљавању.

" Тражићу да компаније при запошљавању дају предност стипендистима Фонда за младе таленте и разговараћу са Фијатом, Панасоником, НИС-ом и Мајкрософтом. Показали сте да имате знање, јер сте ушли међу 1000 најбољих. Имате и упорност, а знање без упорности не даје увек резултате. Ако сте најбољи у својој струци или међу најбољима и ако верујете у себе, онда нема предаје и сигурно ћете постићи циљ ", рекао је Динкић.Од 2008. године Фонд је стипендирао близу 10.000 ученика и студената и издвојио је три милијарде динара.

Стипендије које износе по 250.000 динара на годишњем нивоу добило је 977 студената завршних година основних академских студија или мастер студија које су у ратама већ почеле да им се исплаћују. Стипендистима је до сада исплаћено шест рата од по 25.000 динара.

ИЗВОР: БЕТА
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд