Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Саопштења
Верзија за штампу
Почео други круг IISP тренинг радионица за унапређење иновација у малим и средњим предузећима у Србији
17.04.2013.

ЕУ Програм интегрисане подршке иновацијама (IISP) уз подршку Министарства финансија и привреде, Националне агенције за регионални развој и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, започео је други круг тренинг радионица за унапређење иновација у малим и средњим предузећима.

Током радионица представницима малих и средњих предузећа биће обезбеђена бесплатна техничко-консултантска подршка у циљу повећања њихове конкурентности и ефикасног развоја производа, услуга или процеса производње.

У оквиру радионица представници малих и средњих предузећа имаће прилику да се консултују и са експетима различитих специјалности (IISP консултантима, представницима Националне агенције за регионални развој, регионалних развојних агенција, Агенције за страна улагања и промоцију извоза, Завода за интелектуалну својину, факултета и истраживачких институција чланица Мреже технолошких брокера Србије која је се развија у оквиру IISP пројекта) у циљу унапређења иновација у свом пословању.

Тренутно је у току тродневна радионица у Нишу која траје од 18. априла, а наредне радионице одржаће се у Београду 21 – 23. маја 2013, Чачку 4 - 6. јуна 2013. и Суботици 18 – 20. јуна 2013 за чије се учешће могу пријавити предузећа из региона Јужна и Источна Србија, Београд, Централна и Западна Србија и Војводина. (Више информација на интернет страници www.iisp.rs - јавни позив)

До сада је обуку у оквиру Програма за унапређење иновација у малим и средњим предузећима завршило 197 малих и средњих предузећа из Србије (440 учесника из Београда, Ниша, Крагујеваца и Новог Сада), а организовано је и 105 индивидуалних консултација.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд