Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Саопштења
Верзија за штампу
Министарство финансија и привреде укључило се у такмичење за најбољу идеју у промоцији предузетништва
22.03.2013.

Министарство финансија и привреде укључило се у такмичење за најбољу идеју у промоцији предузетништва који је иницирала Европска комисија, European Enterprise Promotion Awards.

Министарство финансија и привреде позива све који реализују пројекте за развој предузетништва у Србији, а који верују да су управо њихови пројекти најбољи, најоригиналнији и најкреативнији, да се пријаве на такмичење.

На такмичењу могу да учествују националне институције и организације, градови, региони, локалне самоуправе, као и јавно-приватна партнерства између јавних власти и предузетника, образовних програма и пословних организација.

Заинтересовани могу да пошаљу своју пријаву, односно попуњен формулар који је постављен на сајту Министарства финансија и привреде (www.mfp.gov.rs) електронским путем (у word или pdf формату) најкасније до 28. маја 2013. године.

Промоција предузетничке културе, улагање у развој предузетничких вештина, унапређивање пословног окружења, интернационализација малих и средњих предузећа, промоција одговорног пословања, подржавање развоја зелених тржишта и енергетске ефикасности, само су неки од услова за учешће на такмичењу.

Такмичење се састоји из две фазе. У првој фази бирају се државни представници, и то два представника из две различите категорије, а другу чини такмичење изабраних представника држава на европском нивоу.

Свечано проглашење победника биће одржано од 25. до 27. новембра у Литванији. Сви учесници који су на националном нивоу номиновани за даље такмичење, биће представљени на сајту ЕЕПА (http://ec.europa.eu/enterprise/policies/sme/best-practices/european-enterprise-awards/index_en.htm) и позвани да учествују на свечаној церемонији доделе награда у Вилнусу.

Осим 27 земаља чланица ЕУ, у такмичењу за најбољи модел у помоцији предузетништва, поред наше земље, учествују и Хрватска, Исланд, Норвешка и Турска.

Погледајте комплетан текст позива
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд