Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Саопштења
Верзија за штампу
Покренут поступак за одузимање лиценци за три туристичке агенције
20.03.2013.

Редовном контролом туристичких агенција утврђено је да агенције Travel Expert, 1a Travel и Sunline Travel немају валидне уговоре о авио превозу, односно да авио-превозници са којима имају склопњене уговоре немају законом обавезујуће одобрење Директората цивилног ваздухопловства за обављање чартер превоза са Републиком Србијом, па је Туристичка инспекција покренула поступак за одузимање лиценце овим туристичким агенцијама.

Одобрење Директората цивилног ваздухопловства за обављање ванредног чартер превоза са Републиком Србијом су до сада добили авио-превозници: Pegasus Airlines, Nesma Airlines, Midwest Airlines.

Туристичка инспекција редовно врши контролу туристичких агенција и, поред осталог, проверава да ли туристичке агенције имају валидне уговоре за пружање услуга смештаја и превоза, а посебно авио превоза.

Подсећамо грађане да на web страници Министарства финансија и привреде, Сектора за туризам и Туристичке инспекције могу пронаћи препоруке и корисне информације у вези са куповином туристичких аранжмана: http://www.turizam.mfp.gov.rs/index.php/sr/component/content/article/488

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд