Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Саопштења
Верзија за штампу
Петковић: Сајам вина једна од најбрже растућих сајамских манифестација
21.02.2013.

“Четврти Међународни сајам вина који је за кратко време окупио око 140 излагача из тринаест земаља, представља један од најбрже растућих сајмова у оквиру ове групе сајамских изложбених манифестација”, изјавио је државни секретар у Министарству финансија и привреде др Горан Петковић након посете сајму вина у оквиру 35. Међународног сајма туризма.


Он је истакао да престижност награда које се додељују на сајму вина, као и српско тржиште, представља изазов за винаре из суседних земаља, али да оно такође подстиче и домаће винаре да представе не само своје вино, већ и своје угоститељске капацитете.

“Са недавно завршеном винском туристичком сигнализацијом која води од ауотпута и магистралних путева до самих винарија, сада имамо туристички производ који је спреман за тржиште и који већ сада генерише завидни туристички промет”, истакао је Петковић.

Он је у оквиру 35. Међународног сајма туризма учествовао и на конференцији посвећеној учесницима “Hosted beyer” програма, као и представницима иностраних медија, организатора путовања и ангажованих ПР агенција.

Петковић је казао да Министарство финансија и привреде - сектор за туризам већ неколико година ради како на формирању туристичких производа Србије, тако и на креирању регионалних туристичих производа и да управо београдски сајам туризма представља један од пројеката министарства који има за циљ бољу промоцију и унапређење квалитета туристичке понуде у Србији и региону.

Он је истакао важност рецептивног туризма и сарадње са иностраним туроператерима, туристичким агенцијама, хотелским ланцима и хотелијерима која доприноси значајној размени искустава, бољој комуникацији и праћењу трендова на светском туристичком тржишту.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд