Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Saopštenja
Verzija za štampu
Petković sutra na konferenciji na temu razvoja dečjeg i omladinskog obrazovnog turizma
19.02.2013.

Državni sekretar Ministarstva finansija i privrede, dr Goran Petković, govoriće u sredu, 20. februara, u 12.00 časova, u Ministarstvu finansija i privrede na međunarodnoj konferenciji na temu „Regionalne saradnje u razvoju dečjeg i omladinskog obrazovnog turizma“. (Adresa: Bulevar kralja Aleksandra 15, kamena sala)

Međunarodnom konferencijom biće započeta implementacija aktivnosti regionalnog projekta razvoja dečijeg i omladinskog turizma u okviru Jadransko-Jonske inicijative, koji ima za cilj povezivanje Srbije, Hrvatske, Italije i Slovenije u oblasti dečjeg i omladinskog obrazovnog turizma kroz razmenu znanja i informacija, definisanje preporuka za unapređenje postojećih i razvoj novih modela saradnje na uspostavljanju transnacionalnih turističkih ruta.

Oblikovana turistička ponuda omogućiće deci i omladini da prošire svoja znanja, razvijaju lične sposobnosti, naročito društvene i kulturne veštine, stiču i proširuju iskustva, uspostavljanju kontakate sa svojim vršnjacima, i na taj način značajno doprinesu i ekonomskom razvoju posećenih destinacija.

Nosilac regionalnog projekta razvoja dečijeg i omladinskog obrazovnog turizma je Turistička Organizacija Srbije uz podršku Ministarstva finansija i privrede, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i podršku partnera iz Hrvatske, Slovenije i Italije.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd