Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Саопштења
Верзија за штампу
Петковић сутра на конференцији поводом одржавања 35. Међународног сајма туризма
18.02.2013.

Државни секретар Министарства финасија и привреде, др Горан Петковић, говориће, у уторак, 19. фебруара, у 11 часова, у Хотелу Метропол на конференцији поводом одржавања 35. Међународног сајма туризма, у периоду од 21. до 24. фебруара, на Београдском сајму. (Адреса: Булевар краља Александра 69)

На конференцији за новинаре представиће се излагачки програм и пратеће манифестације Сајма као што су 9. Међународни сајам хотелско - угоститељске ХОРЕЦА опреме, 4. Међународни сајам вина „BEO WINE FAIR“ и 8. Сајам сувенира "Посетите Србију". На међународном сајму туризма који представља једну од најзначајнијих и најпосећенијих туристичких манифестација у нашем региону учествоваће више од хиљаду излагача из 45 земаља.

Земља партнер овогодидшњег сајма је Немачка, која је прошле године први пут на београдском сајму туризма представила своју богату туристичку понуду и препознала потенцијал тржишта нашег региона. Тим поводом на конференцији ће се поред директорке Туристичке организације Србије, Гордане Пламенац, директора Туристичке организације Београда, Дејана Веселинов, обратити и директорка Туристичке организације Немачке, Петра Хедрофер.

На међународном сајму туризма, којим, по традицији, почиње летња туристичка сезона у Србији, својом излагачком понудом представиће се највеће српске туристичке организације, агенције, туроператери, хотелски ланци, најатрактивније туристичке дестинације, системи за резервацију карата, осигуравајуће куће, планине, бање, језера, факултети за туризам и угоститељство.

На Сајму ће бити обележен и јубилеј 1.700 година Миланског едикта, документ којим је цар Константин и хришћанство прогласио за равноправну веру у Римском царству.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд