Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Саопштења
Верзија за штампу
Петковић сутра на свечаној додели награда „Туристичка слагалица 2012“
13.02.2013.

Државни секретар Министарства финансија и привреде, др Горан Петковић свечано ће, у четвртак, 14. фебруара 2013. године, у 15.30 часова, у Привредној комори Србије, на 6. Стручном скупу “Сусрети организатора манифестација 2012/2013“, доделити награду „Туристичка слагалица 2012“ локалној самоуправи за највећи допринос у организацији туристичких манифестација. (Адреса: Ресавска 13-15, Београд)

Стручном скупу организатора манифестација из године у годину присуствује све већи број представника туристичких организација из целе Србије, представника Владе Србије, организатора манифестација, представника туристичких агенција и превозника, хотелијера, угоститеља, произвођача сувенира, угледних стручњака, и многобројних туристичких радника, а све у циљу размене искустава, разраде правца развоја за унапређење ове форме туризма и позиционирања улоге туристичких манифестација у оквиру Националне стратегије развоја туризма у Србији.

Први „Сусрети организатора манифестација“ одржани су 2006. године у Београду, с идејом да се на једном месту окупе водећи актери манифестационог туризма у Србији, а колики је његов привредни потенцијал говори податак да се годишње у Србији организује преко 1.000 манифестација – туристичких, културно-забавних, уметничких, спортских, привредних, верских и других.

Чињеница је да манифестације могу да допринесу повећању обима туристичке потражње конкретног туристичког места или регије, али и атрактивности Србије као потенцијалне туристичке дестинације за домаће и стране посетиоце.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд