Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Саопштења
Верзија за штампу
Петковић најавио 4. Међународни сајам вина „BeoWine Fair“
12.02.2013.

Државни секретар Министарства финансија и привреде, др Горан Петковић данас је у Привредној комори Београда најaвио 4. Међународни сајам вина „BeoWine Fair“ који ће се одржати у оквиру Београдског сајма туризма, у периоду од 21.- 24.фебруара 2013. године.

Петковић је изјавио да Међународни сајам вина иако још једноцифрен по броју организованих манифестација, паралелно уз Сајам туризма, сваке године расте и у броју излагача, али и посетилаца.

„Посебна захвалност припада Привредној комори Београда, која је један од покретача и носилаца развоја руралног туризма у Србији, а посебно развоја винског туризма, који свакако представља круну и вероватно најинтересантнији део руралног туризма“, нагласио је Петковић и додао да ће се на овај начин убудуће промовисати и ракијски туризам.Петковић је додао да ће виноградари и винари на Сајам изаћи са новим туристичким предлозима и позивом упуђеним свим заинтересованим посетиоцима да посете и локације где се вино производи и чува.

„У том циљу једна од активности Министарства финансија и привреде која је трајала скоро две године, а сада је при крају, јесте завршетак постављања туристичке сигнализације на 10 винских путева у Србији, који су такође стављени у индикативне карте које Туристичка организација Србије дели свим заинтересованим посетиоцима“, изјавио је Петковић.

Он је истакао да се уз помоћ већ постављене туристичке сигнализације могу пронаћи, и боље упознати места где вино настаје, а све у циљу подизања квалитета туристичко-угоститељске понуде овог производа.

На Сајму вина промовисаће се вински туризам и биће представљени најугледнији домаћи и регионални произвођачи вина, вински подруми, куће вина, компаније које се баве производњом и дистрибуцијом вина. „BeoWine Fair” ове године окупиће око 140 излагача из Србије и 13 других земаља, а организатори ове смотре су Београдски сајам, Удружење виноградара и винара Србије „ВИВИС” и Привредно друштво „Српско вино”.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд