Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Саопштења
Верзија за штампу
Компанији Тигар уплаћена средства
06.02.2013.

Компанији АД Тигар данас су уплаћена средства у износу од 200 милиона динара како би се радницима те компаније исплатиле заостале плате и доприноси, а у складу са договором који је постигнут пре неколико дана на састанку руководства Тигра и министра финансија и привреде Млађана Динкића.

Подсећамо да је министар финансија и привреде Млађан Динкић у суботу, 2. фебруара у Пироту одржао састанак са руководством и представницима синдиката чија је тема било решавање проблема који су у том предузећу настали услед немогућности отплате комерцијалних кредита банака.

Динкић је тада у име Владе Србије обећао да ће држава помоћи компанији да се финансијски реструктурира како би она у најкраћем року наставила нормално да производи и извози.

У том смислу, компанији АД Тигар ће бити одобрена и гаранција Фонда за развој у износу од 15 милиона евра, а биће им доступан и повољан кредит Европске инвестиционе банке у износу од 4 милиона евра. Заменом скупих кредита банака, овим повољнијим кредитним линијама биће решени проблеми тог предузећа и осигурана реализација извозних послова који су за ову годину планирани у износу од 65 милиона евра.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд