Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Динкић: Влада ће снажно подржати одбрамбену индустрију
29.12.2012.

"Одбрамбена индустрија је сигурно велика извозна шанса за комплетну српску индустрију и Министарство финансија и привреде ће заједно са Министарством одбране подржати све пројекте из ове области", изјавио је данас у Великој Плани министар финансија и привреде Млађан Динкић где је са првим потпредседником Владе Србије и министром одбране Александаром Вучићем присуствовао отварању фабрике за производњу сложених борбених система.

Фабрика ће запошљавати око 100 радника и склапаће транспортере типа "бов М-10" и "бов М-11", самоходна артиљеријска оруђа "нора Б-52", док је у перспективи да се производе и транспортери "лазар 1" и "лазар 2" у сарадњи са партнерима из Русије. У пословној јединици "Морава" монтираће се делови, компоненте и склопови произведени у кооперацији и производњи са домаћим предузећима металског и електрокомплекса.Министар Динкић је рекао да је производња одбамбене индустрије посебно важна јер ангажује доста домаћих коопераната.

"Само "Морава" у Великој Плани има 30 коопераната, Прву Петолетку из Трстеника, ФАП из Прибоја, Фадип из Бечеја, Металс системе из Крагујевца и читава Србија ради за ову фабрику. Зато ћемо покушати да у наредном периоду направимо план колико можемо да продамо ове опреме у иностранству, да то извеземо и донесемо девизни прилив како би наши грађани имали корист од тога", казао је министар Динкић.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд