Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Brefor: Predlog budžeta korak u dobrom pravcu
27.11.2012.

“Predlog budžeta za sledeću godinu koji je usvojila Vlada Srbije je korak u dobrom pravcu”, ocenio je direktor beogradske Kancelarije Svetske banke Lu Brefor.

"Smatramo da će to stvoriti uslove za uspostavljanje poverenja i da će Srbija obnoviti rast. Svetska banka je prilično optimistična kada je reč o šansama za rast Srbije u 2013. godini ", rekao je Brefor na marginama Drugog Samita gradonačelnika, predsednika opština i privrednika.

On je istakao da je Svetska banka zadovoljna naporima vlade da obuzda budžetski deficit, a da istovremeno i štiti najvaznije aspekte javnih troškova.
Konstatujući da postoji potreba da se smanji javni dug, Brefor je istovremeno ukazao na napore vlade da sprovede strukturne reforme i ocenio da "to zaista ide u dobrom pravcu".

"Ali ono što je vlada usvojila je veoma dobar korak.To je verovatno najviše što vlada može da uradi s obzirom na međunarodnu situaciju i potrebu da se ne preteruje sa štednjom. Nadamo se da će se MMF vratiti uskoro u Srbiju i da će Srbija imati koristi od podrške Fonda", istakao je Brefor.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd