Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Брефор: Предлог буџета корак у добром правцу
27.11.2012.

“Предлог буџета за следећу годину који је усвојила Влада Србије је корак у добром правцу”, оценио је директор београдске Канцеларије Светске банке Лу Брефор.

"Сматрамо да ће то створити услове за успостављање поверења и да ће Србија обновити раст. Светска банка је прилично оптимистична када је реч о шансама за раст Србије у 2013. години ", рекао је Брефор на маргинама Другог Самита градоначелника, председника општина и привредника.

Он је истакао да је Светска банка задовољна напорима владе да обузда буџетски дефицит, а да истовремено и штити највазније аспекте јавних трошкова.
Констатујући да постоји потреба да се смањи јавни дуг, Брефор је истовремено указао на напоре владе да спроведе структурне реформе и оценио да "то заиста иде у добром правцу".

"Али оно што је влада усвојила је веома добар корак.То је вероватно највише што влада може да уради с обзиром на међународну ситуацију и потребу да се не претерује са штедњом. Надамо се да ће се ММФ вратити ускоро у Србију и да ће Србија имати користи од подршке Фонда", истакао је Брефор.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд