Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
SKGO pozdravilo je ispunjena obećanja Ministarstva finansija i privrede
21.11.2012.

Predsedništvo Stalne konferencije gradova i opština - Saveza gradova i opština Srbije pozdravilo je na jučerašnjoj sednici ispunjeno obećanje Ministarstva finansija i privrede da se iz republičkog budžeta za 2013. godinu finansira održavanje regionalnih puteva koji su prešli u nadležnost lokalne samouprave, kao i da se na istom nivou zadrže transferi lokalnoj samoupravi i prihodi koji joj pripadaju od poreza na zarade.

Ovom prilikom gradonačelnici i predsednici opština su ministru finansija i privrede Mlađanu Dinkiću ukazali na velike probleme u realizaciji zajedničkih projekata zbog dugovanja republičkih direkcija, uprava i fondova. Predsedništvo SKGO pozvalo je Ministarstvo finansija i privrede da utiče da se u najskorijem roku izmire dugovanja ovih institucija kako bi se lokalni projekti u oblastima kao što su zaštita životne sredine, vodoprivrede i druge oblasti priveli kraju. U skladu sa tim dogovorena je saradnja SKGO i Ministarstva finansija i privrede u cilju utvrđivanja iznosa pomenutih dugovanja.

Predsedništvo SKGO izrazilo je podršku i Predlogu zakona o uslovnom otpisu kamata i mirovanju poreskog duga i načelno podržava namere iznete u Predlogu zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama.

Na jučerašnjoj sednici pozdravljena je i nova praksa Ministarstva finansija i privrede da o najvažnijim pitanjima lokalnih finansija raspravlja sa predstavnicima lokalne samouprave. Takođe, dogovoren je i nastavak bliske saradnje u izradi propisa i intenziviranje rada Komisije za finansiranje lokalne samouprave kao mehanizma saradnje lokalnog i centralnog nivoa vlasti.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd