Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Nemačka savezna asocijacija za spoljnu trgovinu i ekonomski razvoj potpisala sporazum o saradnji sa Unijom poslodavaca Srbije
02.11.2012.

Nemačka savezna asocijacija za spoljnu trgovinu i ekonomski razvoj (BWA) i Unija poslodavaca Srbije (UPS) potpisali su Sporazum o saradnji. Potpisivanju Sporazuma prisustvovao je državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede Vlajko Senić. Sporazumom treba da se stvore uslovi za direktno povezivanje nemačkih i srpskih kompanija u cilju jačanja spoljnotrgovinske razmene i stvaranja većeg broja strateških partnerstava za izvoz u Nemačku i na druga tržišta.

Dirk Borman, predsednik Upravnog odbora asocijacije za spoljnu trgovinu i ekonomski razvoj (BWA) kaže da je Sporazum prvi korak u jačanju saradnje Srbije i Nemačke. „Zadovoljni smo što smo dobili podršku Ministarstva finansija i privrede. Cilj je da asocijacija pomogne u plasmanu srskih roba i usluga na nemačko tržište“, rekao je Borman.

Generalni sekretar Unije poslodavaca Srbije Boško Savković očekuje da će zajednička saradnja dovesti velike investicije u Srbiju. „ U interesu nam je da smanjimo stopu nezaposlenosti u Srbiji. Takođe, Sporazum treba da olakša i plasman poljoprivrednih proizvoda“, rekao je Savković.

BWA je organizacija koja povezuje nemačke kompanije sa kompanijama širom sveta u cilju ostvarivanja strateških partnerstava i razmene roba i usluga. BWA okuplja blizu 1 300 članova, uglavnom velikih i srednjih preduzeća, koji se sastaju na lokalnom i saveznom nivou. BWA na najbolji način predstavlja nemačku privredu u Evropi i svetu i trenutno je povezana sa 86 poslovnih asocijacija u 74 zemlje.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd