Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Завршен пројекат одрживог развоја Националног парка Фрушка гора
31.10.2012.

“Наставићемо да подржавамо пројекте одрживог развоја, обележавања тематских стаза, стаза здравља, визиторских центара, опремању кампова и каравана“, изјавио је данас државни секретар за туризам др Горан Петковић данас на прес конференцији у Туристичкој организације Србије, представљени су резултати пројекта „Одрживи развој НП Фрушка гора“.

Министарство финансија и привреде, Сектор за туризам, је издвојило средства за извођење радова у еко кампу НП Фрушка гора у износу од 2,4 милиона динара.

Петковић упутио је честитке Кампинг асоцијацији Србије и холандским организацијама на успешним резултатима, на одличном опремању не само кампа у Националном парку Фрушка гора, већ поред основне шумарске и заштитарске делатности, и на бројним новим активностима које се односе на менаџмент и организацију посетилаца НП.

„Надамо се да ће овакав тренд утицати и на другу обалу Дунава према централној Србији, посебно зато што је овај вид туризма све популарнији на међународном туристичком тржишту и потражња је велика“, закључио је државни секретар.

Кампинг асоцијација Србије и удружење грађана БУМ реализовали су пројекат "Одрживи развој НП Фрушка Гора" у сарадњи са НП Фрушка гора, Заводом за заштиту природе Војводине и две холандске организације, Амеко и Стидит у оквиру програма холандске владе намењен развоју одрживог туризма.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд