Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Динкић: Омогућити да се грађани лече и у приватним специјалним болницама
21.09.2012.

Министар финансија и привреде Млађан Динкић изјавио је да Републички фонд за здравствено осигурање треба да обезбеди грађанима да се лече и у специјалним болницама у приватном власништву, а не само у државним бањама.

Динкић је данас посетио атомску бању Горња Трепча која је 2008. године успешно приватизована и у коју од тада уложено више од 5 милиона евра.„Мислим да би Фонд морао да издвоји средства свима којима је непходно лечење, да дођу овде да им се помогне у оваквим објектима који су врхунског квалитета“, изјавио је министар Динкић.

Он је истакао да је намера Министарства финансија и привреде да подстиче развој бањског туризма, без обзира на тип власништва, јер се показало да и специјалне болнице у приватном власништву могу да имају раст запослености и помоћног особља и лекара.

„Било би много боље када бисмо и у другим бањама имали овакве смештајне капацитете и овако добро обучено особље и у наредном периоду ћемо се трудити да у свакој бањи у Србији направимо услове по узору на бању Горња Трепча“, казао је Динкић.

У атомској бањи Горња Трепча лече се оболели од мултипесклерозе која важи за једну од најтежих болести. Бања је добила нову специјалну болницу од 3.000 квадратних метара са 120 лежајева и то је прва приватна специјална болница за рехабилитацију која послује по савременим европским стандардима.

Иначе, атомска бања Горња Трепча је једна од најуспешнијих приватизација у Србији у протеклих неколико година. Број радника у бањи се удвостручио од 2008. године, а уложено је више од 5 милиона евра у модернизацију и изградњу нових капацитета. Бању посећује око 13.000 пацијената годишње од чега је 20 одсто иностраних гостију.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд