Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Усвојени нови предлози закона којима се укидају још 63 таксе и накнаде
14.09.2012.

Влада Србије усвојила је 16 нових Предлога закона којима ће од 1. октобра бити укинуте још 63 различите таксе и накнаде које су оптерећивале привреду и грађане . Нове таксе које би ускоро требало да буду укинуте су : годишња накнада за моторна возила, тракторе и прикључна возила, као и годишња накнада за остала возила на моторни погон. Укида се и шумарина- накнада за заштиту, коришћење и унапређивање општекорисних функција шума.

Подсећамо, Влада је већ усвојила пакет од 12 предложених закона којима је укинуто 75 накнада. Након што се усвоји свих 28 предложених закона у Скупштини Србије, биће укинуто укупно138 парафискалних намета.

Влада је усвојила, између осталог, Предлоге закона о утврђивању максималне зараде у јавном сектору, којим се максимална зарада у јавном сектору ограничава на 162. 000 динара, без минулог рада. Усвојене су и изменае и допунае Закона о буџетском систему, акцизама, дувану и финансирању локалне самоуправе.

Списак нових 63 накнада и такси које ће бити укинуте почетком октобра објављене су на сајту Министарства финансија и привреде Србије. Министарство ће и убудуће објављивати све законске новине.

Списак накнада које су укинуте на седници Владе Републике Србије одржаној 14.9.2012. године
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд