Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
"Фалкенштајнер" преузео управљање хотелом Стара планина
12.09.2012.

Државни секретар за туризам Министарства финансија и привреде Горан Петковић изјавио је данас да је аустријски ланац "Фалкенштајнер" преузео управљање над хотелом "Стара планина" и да ће та компанија у наредних 15 година бити комплетно задужена за менаџмент, маркетинг и промоцију хотела како на домаћем, тако и на иностраном тржишту.


"Власништво је и даље државно, али је добра вест што ће “Фалкенштајнер" донети Старој планини савремени хотелски бизнис какав имају само поједини београдски хотели, као и породични туризам, у којем ће све бити прилагођено деци”, изјавио је Горан Петковић и додао да је отварањем хотела Стара Планина у децембру прошле године омогућен излазак и на међународно тржиште што потврђује и чињеница да компнаија "Фалкенштајнер", 1. новембра планира да отвори и нови хотел на Новом Београду.

Према речима државног секретара Министарства финансија и привреде, Горана Петковића, "Фалкенштајнер" ће као управљач остваривати одређену накнаду, која се намирује из оствареног прихода тако да су они мотивисани да остваре добар приход, што је добро и за држави буџет.Компанија "Фалкенштајнер" има 32 брендирана хотела, управља низом хотела широм Аустрије, Хрватске, Чешке и Словачке, а под њиховим именом су и тзв. "градски хотели" у Бечу, Прагу, Братислави и Палерму.

Хотел на Старој планини је отворен 25. децембра 2011. године и у њега је држава из буџета инвестирала више од 30 милиона евра, што је прва "гринфилд инвестиција" у домаћи туризам у протеклих 20 година.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд