Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
U Ministarstvu finansija i privrede održan brifing za novinare na kome su predstavljeni zakoni usvojeni na sednici Vlade Srbije
12.09.2012.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede Vlajko Senić i savetnica ministra za poresku politiku Milica Bisić održali su brifing za novinare i predstavili spisak zakona koji su usvojeni na sednici Vlade Srbije, a čiji je cilj stabilizacija javnih finansija.
“Očekuje se da će rezultat velike konsolidacije javnih finansija biti ušteda od 20 milijardi dinara u 2013. godini”, izjavila je savetnica za poreski sistem u Ministarstvu finansija i privrede Milica Bisić."Kada se preračunaju gubici od ukidanja parafiskalnih nameta na lokalnom i centralnom nivou i uporede sa dobicima koji će nastati uključivanjem sopstvenih prihoda u budžetske biće ostvaren dodatni priliv u budžet od najmanje 10 milijardi dinara", dodala je Bisić.Državni sekretar u Ministarstvu finansija Vlajko Senić rekao je da će ukidanjem sopstvenih prihoda budžetskih korisnika biti ostvareni dodatni prihodi. On je podsetio da je suština izmene Zakona o budžetskom sistemu objedinjavanje svih prihoda u budžet i ukidanje sopstvenih prihoda, kao kategorije, pa tako sopstveni prihodi ministarstava, organa, agencija više neće postojati.Na brifingu je bilo reči i o MMF-u. “Ambicija Vlade Srbije je da postigne novi aranžman sa MMF uoči donošenja budžeta za 2013. godinu tokom narednog meseca”, izjavio je Senić. On je ocenio da ne postoji problem da se postigne dogovor sa MMF za 2013. godinu, kao i da je ova godina izgubljena za smanjenje fiskalnog deficita, ali da je uveren da će u narednoj godini budžetski deficit biti smanjen na 4 odsto BDP-a.


bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd