Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Понуђено решење представницима синдиката просвете и науке
28.08.2012.

Влада Србије представницима синдиката просвете и науке понудила је данас повећање зарада за два одсто у октобру 2012. године и још два процента у априлу 2013. године. Ова предлог у име Владе образложили су министар финасија и привреде Млађан Динкић и министар просвете, науке и технолошког развоја Жарко Обрадовић.

"То није довољно, имајући у виду материјалну ситуацију грађана, али то је највише што можемо да понудимо с обзиром на економску ситуацију у земљи, јер је нову владу затекао буџетски дефицит од 230 милијарди динара. Уколико буде потписан овај социјални договор, биће омогућена стабилност у држави", рекао је Динкић после састанка са представницима репрезентативних синдиката у просвети. Понуђена повишица односиће се и на остале запослене у јавном сектору, о чему ће бити речи у четвртак са запосленима у здравству.

Такође, у октобру би требало да буде донета уредба којом ће свим запосленима у предшколском образовању бити изједначене зараде, без обзира на то у ком месту или општини раде. Уредба би требало да важи од почетка наредне године. У плану је и исплата јубиларних награда, као и Светосавске награде.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд