Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Dinkić: Vratićemo Valjevu sjaj
22.08.2012.

„Jedan od najvećih prioriteta nove vlade jeste ravnomeran regionalni razvoj. Valjevo danas nije ono što je bio pre 20 godina i došao sam da napravimo zajednički plan kako da vratimo ovom gradu sjaj i mesto koje je imao nekada u staroj Jugoslaviji. Ako smo od Kragujevca, koji je nekada bio dolina gladi, mogli da napravimo grad budućnosti, ako smo u Boru napravili preokret, siguran sam da isto možemo da napravimo i ovde, i u svim drugim gradovima u Srbiji“, izjavio je ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

On je u Valjevu razgovarao da gradonačelnikom Stankom Terzićem, predstavnicima lokalne samouprave, kao i sa uglednim Valjevcima, poznatim kardiohirurgom i direktorom Instituta „Dedinje“ dr Boškom Đukanovićem, džez saksofonistom i kompozitorom Jovanom Maljokovićem, kantautorom Željkom Joksimovićem i glumcem Nenadom Jezdićem.Ministar Dinkić je rekao da je danas konkretno dogovoreno rešavanje problema u nekoliko valjevskih preduzeća kako bi se ona brzo pokrenula i radnici zaposlili i naglasio da će prioritet biti rešavanje problema preduzeća Srbijanka.

„Generalni stav Vlade Srbije je da se svi kapaciteti iz oblasti prehambrene industrije stave u funkciju kako bi poljoprivrednici imali gde da prodaju svoje proizvode. Rešavanje problema u Srbijanci treba da vrati ovom kraju status pravog voćarskog kraja“, ocenio je Dinkić.

Gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić izjavio je da je ministra finansija upoznao sa svim gorućim problemima grada Valjeva i izrazio zadovoljstvo što će u narednom periodu imati Vladu Srbije i ministarstvo finansija i privrede kao partnera u zajedničkom rešavanju problema.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić danas je u Valjevu obišao i radove na izgradnji nove fabrike uređaja za domaćinstvo slovenačke kompanije Gorenje. On je ocenio da je za Valjevo najvažnije da su radovi na novoj fabrici Gorenja u punom jeku.„Gorenje u Valjevu duplira kapacitete, investira 20 miliona evra i 400 novih radnika će dobiti posao. Naš cilj je da podstakenmo što više ovakvih investicija i domaćih i stranih, i da podstaknemo ljude koji žele da uposle građane, da mogu lako da ulože svoj kapital, da nemaju pravne začkoljice i takse“, izjavio je Dinkić i dodao da je to prioritet i ministarstva koje vodi i Vlade Srbije.

Posao na neodređeno vreme u fabrici Gorenja u Valjevu imaće oko 1000 Valjevaca, a još 200 radnika biće angažovano na privremenim poslovima zbog prirode ciklične proizvodnje. Gorenje sada u Valjevu beleži rekordnu proizvodnju i ocena je da proširenje fabrike dolazi u pravi čas. Nova fabrika će biti izgrađena do kraja novembra ove godine, a sa punom proizvodnjom se kreće najkasnije do 1. marta naredne godine.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd