Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Dinkić: Imamo konkretan plan za pokretanje proizvodnje u Goši
16.08.2012.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić predstaviće sutra sindikatima i rukovodstvu preduzeća „Goša - fabrika šinskih vozila“ konkretan plan za pokretanje proizvodnje i vraćanje 450 radnika na posao koji su u generalnom štrajku i već četiri meseca nisu primili plate.

Zbog dramatične situacije u kojoj se nalazi preduzeće, Ministarstvo finansija i privrede će predložiti da se kroz Program podrške vagonogradnji u Goši uposle kapaciteti i obezbedi posao i plate radnicima.

U preduzeće Goša šinska vozila je nakon uspešne privatizacije 2007. godine, u modernizaciju proizvodnih linija, uloženo više od 6 miliona evra nakon čega je otpočeta proizvodnja teretnih vagona tipa „Eanos“ sa evropskim standardom kvaliteta, a u veoma kratkom periodu kupcima su isporučene stotine vagona.

Fabrika šinskih vozila Goša, nekada je bila jedna od najvećih izvoznika u Srbiji, ali je zbog ekonomske krize i nedostatka poslova „pala na kolena“.

Goša šinska vozila je 2008. godine, pre izbijanja svetske ekonomske krize, zapošljavala 930 radnika da bi se taj broj u 2011. godini sveo na oko 570 radnika.

Goša fabrika šinskih vozila, adresa: Industrijska 70, Smederevska Palanka, satnica:

10.00 – razgovor sa rukovodstvom i sindikatima i obilazak preduzeća
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd