Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Саопштења
Верзија за штампу
7 компанија се пријавило за учешће тендеру за већински пакет акција Телекома
10.12.2010.

У предвиђеном року, за учешће на тендеру за куповину 51% акција Телекома Србија пријавило се 7 компанија: Deutsche Telekom, France Telekom, Telekom Austria, America Movil, Weather investments, Turkcell i Vimpelcom.

Увидом у поднету документацију, тендерска комисија је закључила да је свих 7 компанија квалификовано за учешће на тендеру. Следећи корак у поступку продаје већинског пакета акција јесте уплата и достава доказа о уплати средстава која ће омогућити увид у документацију Телекома Србија. Рок за то није предвиђен.

Све компаније имају рок до 21. фебруара да доставе обавезујућу понуду. Ako буде више понуда, крајем фебруара биће организована аукција пред телевизијским камерама, изјавио је државни секретар Министарства финансија Вук Ђоковић.

Ђоковић објашњава да ће купац бити компанија која на аукцији понуди највећу цену. У случају да стигне само једна обавезујућа понуда, Телеком ће бити продат по понуђеној цени. “Купац већинског удела у Телекому мораће да добије сагласност антимонополских комисија у Србији, Босни и Херцеговини и у Црној Гори, где је Телеком власник телекомуникационих компанија. Кад се добију те дозволе следи уплата. Ми очекујемо да то буде крајем прве половине следеће године” изјавио је Ђоковић.

Влада Србије је на продају пронудила пакет од 51 одсто акција од укупно 80 одсто акција које држава Србија има у Телекому.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд