Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Саопштења
Верзија за штампу
Скупштина Србије о ребалансу буџета за 2010.годину
23.11.2010.

Посланици републичког парламента почели су седницу на којој је прва тачка предлог ребаланса буџета за 2010. годину. Предложене измене и допуне Закона о буџету Републике Србије за 2010. годину предвиђају дефицит од 120 милијарди динара.

Ребалансом су предвиђени приходи буџета од 660 милијарди динара, што је 3,5 милијарди више од првобитног плана, као и расходи од 780 милијарди што је 16,5 милијарди више него што је било првобитно предвиђено.

Након што је Влада Србије усвојила предлог ребаланса буџета за ову годину, министарка финансија Диана Драгутиновић је изјавила да тим предлогом Влада жели да обезбеди равнотежу између социјалне кохезије и подстицања привреде. Према њеним речима, основна претпоставка овог ребаланса, као што ће бити и буџета за 2011, јесте да је најгоре за нама али да је неизвесност и даље велика јер је Србија мала привреда зависна од опоравка у окружењу и земљама ЕУ.

Министарка Драгутиновић је прецизирала да је за образовање ребалансом додатно обезбеђено 892 милиона динара, док су за субвенције кредитирања привреде издаци повећани за 2,1 милијарду, а за увећање премија за млеко додатно је обезбеђено 650 милиона динара.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд