Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Саопштења
Верзија за штампу
Велики напредак Србије у реформи царине
19.11.2010.

Србија је направила велики напредак у реформи царине и царинске администрације и то су препознале све међународне инситуције, сложили су се на данашњем састанку министарка финансија у Влади Републике Србије Диана Драгутиновић и генерални секретар Светске царинске организације Кунио Микурија.

Министарка финансија је нагласила да је опредељење Србије да настави са реформама, реконструкцијом инфраструктуре и упрошћавањем процедуре и прописа. Доказ за то је Закон о царинама, усвојен у мају ове године, који је прилагођен стандардима ЕУ, нагласила је Драгутиновић.

Генерални секретар Светске царинске организације Кунио Микурија је похвалио сарадњу Управе царине и привредника, јер је то пут ка ефикаснијем раду бизнис сектора. Напредак који сте остварили у том пољу запажен је у европским институцијама, изјавио је Микурија и подсетио да је сарадња царинских органа Србије и привредника позитивно оцењена и у овогодишњем извештају Европске комисије. Куниа Микурија је нагласио да је Србија на добром путу да достигне највише светске стандарде у области царине.

Састанку министарке Драгутиновић и господина Микурија присуствовали су и државни секретар Министарства финансија Миодраг Ђидић и директор Управе царина Предраг Петронијевић.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд